6/15/2016

バナナロールケーキ | Banana Cake Roll


基本のお菓子の本を見るとだいたいロールケーキが載ってるので作ってみた。
スポンジは卵がたくさん!小麦粉は 30g しか入れなかった。

スポンジがクッキングシートにくっついてしまって、うすっぺらくなちゃった。
クリームも最後にあふれ出てむりやり丸めて、ラップをして冷やした。
次の日はなんとか、丸くなったロールケーキ。

スポンジはちょっと硬めだったからまた挑戦してみたいなー。

Whenever I check some basic baking books, there's usually a banana cake roll recipe. So I decided to give it a go. I was surprised that there are so many eggs in it. Three! and only 30g of flour.

Half the sponge got stuck on the greaseproof paper and the cream spilled out of the sponge on the edges when I rolled it up. But I somehow managed to wrap it up and left it in the fridge overnight.

Result? It's a cake roll alright but the sponge was a little firm. Something I'd like to give another go at.